19:00

Finnerödja IF

Referat: Frövi IK - Finnerödja IF

3 sköna poäng
Hemmamatchen mot Finnerödja IF spelades på konstgräsplanen och i inledningen (första fem) såg det helt okej ut men i en period i första halvlek blir vi för passiva i vissa positioner och är lite för långt ifrån motståndarna. I minut 16 blir Gabbe frispelad och kommer själv mot målvakten i högerposition inne i straffområdet men målvakten räddar och i nästa anfall som är Finnerödjas tar gästerna ledningen, 0-1 inte bra.... Vi får en bra chans att kvittera i minut 21 då Wille slår en högerhörna som hittar fram till Dan som nickar utanför - nära! Gästerna har ett bra skottläge i minut 28 men bollen går utanför. I minut 30 rullar vi upp ett bra anfall som slutar med att Rasmus blir fälld inne i straffområdet och domaren blåser och pekar på straffpunkten. Wille får förtroendet och gör inget misstag - en mycket säker straff - kvitterat! Fem minuter efter kvitteringen kommer ledningsmålet (2-1) för FIK på ett självmål då en back tåade in bollen bakom egen målvakt på ett högerinlägg från Gabbe. Gabbe är inblandad i nästa mål för FIK som kommer i minut 37 och det är återigen ett högerinlägg från Gabbe som hittar fram till Filip som nickar bollen till Johannes som från nära håll gör 3-1. Vi får ett utmärkt läge att utöka ledningen i sista spelminuten i första halvlek då Danne frispelas och kapas av utrusande målvakt och domaren pekar på straffpunkten efter att ha stämt av med linjedomaren. Straff nr 2 för FIK slås av Rasmus som lägger straffen innanför ramarna men tyvärr för Frövi så räddar gästernas målvakt straffen.
Andra halvlek hinner precis börja då FIK får sin första chans och det är via ett högerinlägg från Gabbe som hittar fram till Bashir som klackar bollen utanför. En minut senare (spelminut 47) så slås OH ett fint pass till Rasmus som hittar FIlip med en fin "stickare" som blir frispelad (gjorde en mycket fin löpning) och sätter iskallt bollen i målvaktens bortre hörn, 4-1 härlig start på andra. I spelminut 52 får Ludde i Frövis mål göra en mycket fin räddning efter en nick från Finnerödja. 5-1 kommer i spelminut 67 då Johannes nätar efter pass från Dan. Vi har kontroll på matchen och vill gärna göra ytterligare något mål och har några fina anfall men något mer nätrassel blir det inte för FIK. Med 5 minuter kvar av matchen bjuder vi gästerna på ett reduceringsmål (5-2) på ett självmål... sånt som händer på en fotbollsplan. Vinsten var rättvis och det var skönt med 3p och killarna firade vinsten i omklädningsrummet på ett härligt sätt. Finns alltid förbättringsområden efter en match men de tar vi inte offiiciellt i denna matchrapport utan behåller inom laget. Vi avslutar denna matchrapport med att ge en extra stjärna till Filip och Bashir som båda sprang otroligt mycket under matchen. Gabbes inlägg från högerkanten är också värt ett plus.